♥♥ PENGUMUMAN ♥♥

DEAR ALL FRENS,

pihak kami juga menyediakan khidmat penghantaran melalui pos jika ade sesiapa yang mahu hadiahkan coklat tersebut kepada kawan/keluarga etc..

so, if berminat, juz sms / emel ok...tq!

WALAUBAGAIMANA PUN...

pihak kami tidak akan bertanggungjawab atas sebarang kerosakan terhadap coklat sepanjang proses penghantaran melalui pos ok... terima kasih di atas kerjasama anda semua..

.: sila ambil perhatian :.

sila scroll ke bawah n click "older post" untuk melihat design2 kami sebelum ini ok...tq...;p

dan

UNTUK MENDAPAT QUICK RESPONSE, JUZ SMS /EMEL ME OK...THANX....♥

Followers

Monday, December 27, 2010

BUDGET DOORGIFT

ni ade lg pilihan baru utk bajet doorgift bg anda yg berminat..
jom tgk!
as usual, juz emel/sms me for the price k...


1 pcs big heart in gold case/plastic

HANTARAN

masih tercari2 ape yg sesuai utk dijadikan sbg hantaran di hari bahagia??
so, saye ade penyelesaiannyer...CHOC BOX n CHOC OREO!
mmg tak dinafikan, design ni sgt sesuai tuk dijadikan sbg hantaran during engagement/wedding ceremony...



love choc box with 3 pcs roses inside (bleh jgk request bentuk len yg bersesuaian dgn bekas), gambar as contoh je..sy tak hias cantik2 pun kotak tu..(tp still bole request if nk tambah ribbon ke ape with addtional charge)
PRICE???
juz emel/sms me ok...

n satu lg pilihan yg ade..
12pcs choc oreo in window box..
so nice rite?? (color bole request mengikut tema, dun wory)
also sms/emel me for the price...

tempahan minggu ini

hi,

nk update dulu tempahan utk minggu ni...mls nk simpan2..coz nti tak terupdate...heheheh

order from yunie..

18pcs (mixed nuts & praline)

utk bf tersyg...

order from my ofismate, nana
for her engagement on 26 Dec
btw, congratz!

order dr my return customer myzaitul, UPM's student
35 pcs colorful praline choc..
thanx ya...

order from my BFF, cikgu linda
for her wedding on 25 dec
btw, congratz..hope berbahagia selalu..

yg ni saye sponsor utk majlis kawen abg ipar
on 5 dec ari2..

:D



Sunday, November 28, 2010

NEW!!!

post ke 2 utk hari ni.... =)
kpd sesape yg berminat utk menempah choc seperti gambar ini...sile hubungi saye ok...
8pcs choc in box



18pcs choc in hard box

BUDGET CORNER

salam hari isnin....hari isnin mmg hari mls or org slalu kate..monday blues...saye pun same la...so amik kesempatan utk upload jap gambo ni... kami ade lg pilihan utk anda yg ingin kan choc dgn bajet yg rendah...so sile lihat di bawah ini....sgt sesuai utk dijadikan doorgift utk ape2 majlis sekali pun...

1 pcs standard choc dlm bungkusan plastik..

*only available for standard choc sahaje..

2 pcs (same jgk seperti di atas)

utk dpt kan harge..sila contact kami ok....

thanx..

Wednesday, November 24, 2010

PROMOSI HUJUNG TAHUN 2010

hehehe..bile dgr psl promosi.mesti ramai yg teruja kan...
erm....okeh la..sempena bulan 12 ni (bulan penghujung tahun kan) CHOCOLICIOUS nk wt promosi lah ckit utk semua pelanggan..

promosinye adelah...

.

.

.

.

.

.

.

.


kpd sesiapa yg membuat tempahan melebihi RM35 dlm satu tempahan (tidak termasuk cost pos dan tidak kira ape2 jenis coklat pun) akan mendapat PERCUMA 2PCS CHOC OREO spt di bawah ini...
*hnye 2 pcs saje ek..gmbr 4 pcs tu sekadar contoh..



promosi ini adelah bermula tempahan yang diterima dr 1 december 2010 - 31 december 2010 sahaje..

so, ape lg..mai la ramai2 tempah coklat...best sgtttt....

xoxo
=)

teRIma kASIh semuAAA...

juz quick entry for today..
ekceli tetibe rase tergerak ati nk wt entry ni...
erm...kami from CHOCOLICIOUS juz nk ucapkan berjuta2 lemon terima kasih kat sume customers2 CHOCOLICOUS sbb anda telah memberi kepercayaan kpd kami utk menempah coklat2 buatan tangan yg kami hasilkan...dan setiap kali tempahan smpai ke tangan customers..kami mendapat feedback yg amat memberansangkan dan kbykn customers sgt berpuas ati...
so, ape pun...time kasih skali lg pd semua yg pernah berurusan dgn kami...dan kami masih lg beroperasi seperti biase...jika ade yg berminat, bole la hubungi kami yerp...
TQ SO MUCH!! ♥

Tuesday, November 23, 2010

CUSTOMER ORDER

aiseh...dh lame gile tak upload gambar2 tempahan...arini curi2 masa jap upload gambo jap...tp tpkse tempek gambo je coz da tak ingt sape punye tempahan (mintak maap ler bebnyk yer, tp ade yg ingt sy tulis)...sbb tempahan2 ni sume since sblm bulan puasa lgik ari2.....so jom cuci2 mate...
dis one order dr my x-ofismate...



yg ni lak order dr my BFF a.k.a our regular customers
JUE
utk open house mase raye aritu...thanx!







bole jugak nk tempah choc oreo dlm packaging mcm ni...
nk tau hrge..bleh sms or emel sy yer..



colorful choc oreo
seswai utk besday party anak2 kan..so cute!


order from my x-housemate
utk anniversary mereka..
thanx akak faiza...
from uthm...






















tq so much utk semua tempahan ni...
xoxo ~

Wednesday, November 10, 2010

JANGAN SUKA2 NK COPY GAMBAR DARI BLOG KAMI...

Salam semua....
hari ni entry sedikit emo (marah + kecewa + sedih)....
* (dh lame dpt aduan ni, tp tak berkesempatan utk menulis di sini dan entry ni dibuat sbg reminder kepada si pengcopy paste tu)
sblm tu nk say thanx pd sorg HAMBA ALLAH yang kami tak kenal sbb sudi bgtau kami...
yang mane ade la sorg MANUSIA ni..telah mengcopy paste kan gambar2 choc kami...kemudian diletakkan dlm facebook die sbg contoh.ekceli menurut kpd si pengadu, bukan gambar dr blog kami saje..ade jgk die amik dr blog2 homemade choc yg lain... kepada KAMU yg buat kerja tu..tak rs bersalah ke amik hasil penat lelah org lain kemudian dijadikan sbg hak kamu??? lain la kalau KAMU dah mintak kebenaran dr kami utk gunakan hasil kami tu..ini tak..lsg takde mintak kebenaran apetah lg nk berTERIMA KASIH...wlpn hasil yg kami buat tu tidaklah seberapa......tp ia tetap hasil yg kami buat...so hrp kepada KAMU yg buat kerja tu....pk la semula yer....tak baik tau buat kerja mcm tu...nk reveal name kt sini tak smpai hati pulak..so KAMU phm2 la sendiri yer...
SEKIAN HARAP MAKLUM...
xoxo,
Umy & Hawa

Sunday, November 7, 2010

dah lame tak post new entry

salam sayang buat semua...

rsnye tersangatttt la lame nye tak buat entry dkt blog sayesukecoklat yg dh suam2 kuku ni...ekceli post ni adelah post ringkas yg hanye ingin menyatakan kpd semua peminat2 coklat bahawasanye kami masih lg beroperasi seperti biase..cumenye kami tidak berkesempatan utk membuat new entry dan mengupload gambar2 baru tempahan choc anda semua...(hrp diampunkan yer)

sbrnye trsgt la byk gambar2 choc yg ade dlm thumbdrive kami tu...tp mse belum mengizinkan utk kami mengupload kesemuanya (n oh noooo...ade yang kami dh lupe name customer2 yg order choc2 tu..hrp diampunkan skali lagi yer)

dan lagi skali kami nk remind...hrp anda semua dpt membuat tempahan lebih awal (sekiranya terlalu byk) kerana skrg ni kami ber2 adelah full time workers..hehehe..takut nti tak smpt nk buat sbb time weekend je baru bole concentrate buat choc ni..ok..hrp anda semua ambil maklum..

so smpai di sini saje entri yg tak brape nk pnjg ni....mcm biase, sbrg pertanyaan @ kemusyiklan, bole la berhubung dgn kami menggunakan talian2 hayat yg telah disediakan...heheeh


futnote: gambar baru akan diupload scpt mungkin supaye dpt memberi ilham kpd anda yg ingin membuat tempahan =)

xoxo,
umy.hawa

Tuesday, September 7, 2010

PENGUMUMAN..


SEMUA PELANGGAN CHOCOLICOUS YG DIHORMATI,



Untuk makluman, tempahan coklat akan ditutup sempena Hari Raya Aidilfitri bermula 9 september 2010 ~ 25 september 2010...selepas tarikh itu, kami akan menerima tempahan seperti biase..


so, sempena hari raya yang bakal tiba ni, kami dr CHOCOLICIOUS ingin mengucapkan


~ SALAM AIDILFITRI BUAT SEMUA ~

MAAF ZAHIR DAN BATIN SEKIRANYA ADA SALAH & SILAP KAMI SEPANJANG ANDA SEMUA BERURUSNIAGA DENGAN KAMI


SEMOGA AIDILFITRI KALI INI MEMBERI SEJUTA MAKNA BUAT KITA SEMUA


DAN, JGN LUPA..


HATI2 DIJALAN RAYA...



best regards,


Umy & Hawa

Friday, July 9, 2010

LOLICHOC ~

::L.O.L.I.C.H.O.C::
lolichoc ni sgt sesuai utk dijadikan doorgift untuk besday anak2...sgt comel & menarik..terdapat pelbagai corak dan anda bole request warna mengikut tema masing..or nk colorful pun boleh ok...packaging boleh request utk letak ribbon or spt dlm gambar sahaje..



so...jika ade yang berminat dan nak tau harga...
juz sms ke 0172726304 / emel ke umy.hawa@gmail.com
THANX SO MUCH...XOXO♥

tempahan customer

yang ni order dari SUZANA, MELAKA
20pcs loose order utk makan2 katanye..choc with filing + nuts
alhmdulillah..selamat smpai..
TQ SO MUCH OK!



ni pulak order ke 2 dr MAYZAITUL
24 pcs colorful paraline choc
THANX SO MUCH!



order dari CAMMY
24 pcs assorted choc..
thanx so much!


order dari IZZA , BANGI
15 pcs assorted choc..
thanx ye iza..nti bole order lagik..



order dari SAI...
35pcs standard choc..request nk theme color pink + blue
as a present for her fren's engagement
THANX SAI...



choc oreo teddy bear ni jugak order dr SAI
20pcs sumenye...
tQ~

Sunday, June 27, 2010

tempahan customer

hi sume...ni saye uploadkan gambar2 the latest order dr customer2 CHOCOLICIOUS dlm minggu lepas...






yang 2 box kt atas ni..order from KAK CT , UIA
die order 2 box (15 pcs + 9 pcs) dan minta pos ke office hubby die..
ekceli die nk bg present sempena birthday hubby die yg jatuh pd 27 jun..
so, thanx so much to KAK CT and hepi besday buat ABG WAN yg ke ???..heheh...rahsia..
* comment from kak ct.."coklat sedap + wrapping cantik..."




yang ni pulak..order from RITA, BANGI (if tak silap la..lupe nk tnye sebenarnye..hehe)
rita order 100pcs choc oreo nk request theme color biru turqoise + pink..
hmm...bile dh siap..nmpk cute kan choc ni...hehehehe
and..thanx so much ye rita...len kali bole order lgikkk...
* comment from rita...."sedap + cantik coklat ni.."



ini order dr NORMARZITA , TEMERLOH
dia order 15pcs choc dgn filing blueberry + stawbery + nuts..juz utk makan2..
alhmdulillah..dh selamat smpai ke temerloh..
thanx yer..nti bole order lg...

* comment dr normarzita .... "choc sampai dgn selamat + sedap dan anak2 dia suke..kejap je da abis makan.."




order dari MAYZAITUL AZWA, UPM
24pcs colorful choc with mixed filing
die order as present utk supervisor tempat praktikal katanye..
THANX YE....